Bugun...



Yılların Hayali 49 Günde Gerçek Oldu, Ergene'de Doğalgaz Olmayan Mahalle Kalmayacak


facebook-paylas
Tarih: 22-05-2024 06:54

Yılların Hayali 49 Günde Gerçek Oldu, Ergene'de Doğalgaz Olmayan Mahalle Kalmayacak

 

 

Seçim çalışmaları sırasında doğalgaz bulunmayan mahallelere doğalgaz sözü veren Ergene Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak göreve gelir gelmez ilk olarak bu sözünü yerine getirdi. Kırkgöz Mahallesinde doğalgaz temel atma töreni gerçekleştirildi. 

 

Yoğun sevgi gösterileri ve alkışlar eşliğinde kürsüye gelen Ergene Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak verdiği doğalgaz sözünü yerine getiriyor olmanın haklı gururu ve onurunu yaşadığını ifade etti.

 

Ergenemizde doğalgazı olmayan mahallelerimizin çoktan hak ettiği, ancak yeni kavuştukları bu kıymetli hizmetin törenine katılan herkese teşekkür eden Başkan Topak, “Öncelikle sevgili gençlerimiz olmak üzere, siz kıymetli hemşerilerimizin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum. Bu önemli günde Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, şükranla, minnetle yâd ediyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun” dedi. 

 

“Bu genç kardeşinize güvenin demiştim”

 

Önemli bir konunun altını çizmek istediğini de kaydeden Başkan Topak, “Seçim çalışmalarımız sırasında ‘Bu genç kardeşinize güvenin’ diyerek siz kıymetli hemşerilerimden destek istemiştim. Sağ olunuz sizler bu genç kardeşinize güvendiniz ve desteğinizi esirgemediniz. Kardeşinizde sizin bu güveninize layık olabilmek için gece gündüz çalıştı ve doğalgazı mahallelerimize getirdi. Vermiş olduğunuz kıymetli desteğinizin altını çizmek için de, doğalgaz temel atma törenimizi milletimiz adına çok önemli bir gün olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

 

“Sözümüzü 49 günde yerine getirdik”

 

Ergenemizde yıllardır çözülemeyen bir doğalgaz sorunumuz vardı diyen Ergene Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak “Doğalgaz meselesini yoğun girişimlerimiz ve çalışmalarımız sonucunda çözdük. Hemşerimiz artık rahat edecek. Ergenemizde doğalgazı olmayan mahallelerimizi doğalgaza kavuşturacağız, yıllardır çekilen çileleri bitireceğiz, vatandaşlarımız arasındaki çifte standardı kaldıracağız, doğalgazı olmayan mahallelerimize, doğalgaz getireceğiz diye söz vermiştik. Bugün sözümüzü 49 gün gibi kısa bir sürede yerine getirdiğimiz için mutluyuz, gururluyuz, onurluyuz” şeklinde konuştu.

 

“Halkımızın refah düzeyini en üst seviyeye çıkacağız”

 

Alanı dolduranlara Ergene halkının refah seviyesini en üst seviyeye çıkaracağının sözünü veren Başkan Topak, “Ergenemizde yapılmayan hizmetlerin vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda birer birer hiç vakit kaybetmeden yapacağımızı ve halkımızın refah düzeyini en üst seviyeye çıkartacağımızın sözünü size buradan bir kez daha veriyorum. En temiz enerji kaynağı olan doğalgaz ile hem çevre kirliliği ortadan kalkacak, hem de hemşerilerimizin hayatı kolaylaşacak. Kısa bir süre içerisinde çalışmalar tamamlanacak ve güzel ilçemizin doğalgazı olmayan mahallelerine doğalgaz verilecek” dedi.

 

Yaklaşık 60 milyonluk yatırımın ilk kazmasının vurulduğu törenin ardından çalışmalara ara verilmeksizin devam edileceği ve Kırkgöz mahallesinde doğalgaz sağlanacağı kaydedildi. 

 

17 mahallesi bulunan Ergene’nin Kırkgöz, Esenler, Bakırça, Karamehmet, Yulaflı, Ahimehmet, Pınarbaşı, Paşaköy ve İğneler Mahallelerinde doğalgaz hizmeti verilemiyordu. Düzenlenen temel atma töreni ile başlatılan çalışmaların ardından tüm mahallelere doğalgaz hizmeti sunulacak. 







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ERGENE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY

1

 

 

Murat Vakitçi 

Yazılarını Oku 

Köşeli-Yorum

Gündeme Dair

   

 

 

Kod Adam 

Yazılarını Oku 

Kod Sanattır

Teknoloji Dünyasında Yeni Gelişmeler

 

 

 

Leman Can 

Yazılarını Oku 

İş İnsanı - Yazar

Gündeme Dair

 

SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI