Bugun...



“Gelendost” Canlı Yayınla Takipte

TREDAŞ ile Doğa Koruma ve Milli Parklar 1. Bölge Müdürlüğü, “iklim değişikliği ve insanın leyleklerin yaşamı üzerindeki etkisini” araştırmak hedefi ile Tekirdağ merkez Süleymanpaşa ilçesi Naip Mahallesi’ni 20 yıldır mesken tutan ’Gelendost’ adı verilen leyleği takibe aldı. Leylek yuvasının bulunduğu platforma kurulan kamera sistemi ile Gelendost’un hareketleri 24 saat canlı yayın ile izlenmeye başlandı.

facebook-paylas
Tarih: 13-05-2024 13:40

“Gelendost” Canlı Yayınla Takipte

Dünyanın geleceğini tehdit eden iklim değişikliği, doğal yaşamdaki canlıların davranışlarında da değişikliklere yol açarken, Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ) ile Doğa Koruma ve Milli Parklar 1. Bölge Müdürlüğü, iklim değişikliği ve insanın leyleklerin yaşamı üzerindeki etkisini araştırmak üzere bir çalışma başlattı.

Bu amaçla 20 yıldır Tekirdağ Süleymanpaşa’nın kırsal bölgesindeki Naip Mahallesi’ni mesken tutan ve bölge vatandaşlarının “Gelendost” adını verdiği leyleğin hareketlerini takip etmek üzere, leyleğin yuvasının bulunduğu platforma kamera sistemi kuruldu. Söz konusu kamera sistemi ile Gelendost’un hareketleri "https://www.youtube.com/watch?v=_75yyCciTZY" adresi üzerinden 24 saat canlı yayın ile izlenmeye başlandı.

“Gelecekte alınması gereken önlemler açısından önemli bir veri sağlayacak”

İklim değişikliği gibi küresel bir soruna dikkat çekmeyi ve doğal yaşamı korumayı toplumsal sorumluluklarının bir parçası olarak gördüklerini dile getiren TREDAŞ Genel Müdürü Reşit Bilgili, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Elektrik dağıtım hizmeti verdiğimiz Trakya, göçmen kuşların ve leyleklerin konakladığı bölgeler arasında yer alıyor. Biz de bazı direklerin üzerine platformlar kurarak onlara zarar görmeyecekleri yaşam alanları sunmaya gayret ediyoruz. Yıllardır Naip Mahallesi’ne gelen bir leyleğimiz için de 2017 yılında ona özel bir platform oluşturmuştuk. Bu platformu yuvası olarak benimseyen leyleğin hareketlerini takip edebilmek hedefiyle geçtiğimiz günlerde Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ile ortak bir çalışma başlatarak kamera sistemi kurduk. Bu çalışmanın, leyleklerin davranışlarını inceleyerek, çevresel değişikliklere nasıl tepki verdiklerini anlamak, gelecekte alınması gereken önlemleri belirlemede önemli bir veri sağlayacak diye düşünüyoruz” dedi.




Kaynak: İHA




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SON DAKİKA Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY

1

 

 

Murat Vakitçi 

Yazılarını Oku 

Köşeli-Yorum

Gündeme Dair

   

 

 

Kod Adam 

Yazılarını Oku 

Kod Sanattır

Teknoloji Dünyasında Yeni Gelişmeler

 

 

 

Leman Can 

Yazılarını Oku 

İş İnsanı - Yazar

Gündeme Dair

 

SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI