Bugun...



Kanlı Doktor Önlüğüyle Eylem Yaptılar

Tekirdağ’da doktor ve tıp fakültesi öğrencileri İsrail’in saldırısı altındaki Gazze için eylem yaptı. Bazı doktorlar eyleme kanlı önlükle katıldı.

facebook-paylas
Tarih: 16-05-2024 13:40

Kanlı Doktor Önlüğüyle Eylem Yaptılar

Gazze’ye saldırı düzenleyen ve binlerce masum insanın ölümüne sebep olan İsrail’e yönelik tepkiler dünya genelinde büyümeye devam ediyor. Tekirdağ’daki doktor ve tıp fakültesi öğrencileri de hain ve kanlı saldırıya dur demek için üniversitede bir araya gelerek İsrail’i protesto etti. Bazı öğrenciler ellerinde Gazze’de saldırı altındaki masum insanların fotoğraflarıyla eyleme katılırken, bazı doktorlar da kanlı doktor önlüğü ile İsrail’i protesto etti. Eyleme Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan da katıldı.

Tıp fakültesinde son sınıf öğrencisi Sümmeye Özdemir yaptığı açıklamada, Gazze’yi hatırlamak ve hatırlatmak için bir araya geldiklerini ifade ederek, "İsrail’in yıllardır sistematik sürdürdüğü işgal ve zulüm 7 Ekim’den bu yana katlanarak devam ediyor. 7 aydır her gün her dakika Gazze’ye bombalar yağıyor, Gazze’den şehit haberleri geliyor. Gazze halkı ölümle, açlıkla, hastalıkla boğuşuyor. Gazze’de hastane ve sağlık merkezleri toplu mezarlara dönüşmüş durumda. İnsan hakları ve uluslararası hukuk kuralları ihlal edilerek hastaneler hedef alınıyor. Hastanelerde sağlık çalışanları, ilaçsız, elektriksiz şartlarda tedavi sunmak için destansı bir mücadele veriyor. Sağlık çalışanları ve hastalar hedef değildir. Bu saldırılar açıkça bir savaş suçudur. İsrail’in son günlerde hedefi Refah kenti. Refah saldırıların başından beri güvenli bir yer umuduyla insanların sığındığı bir toprak parçasıdır. Haktan hukuktan nasibini almamış İsrail 7 aydır güvenli olduğu için insanları göçe zorladığı Refah’a karadan ve havadan saldırmaya başladı. Adeta açık hava hapishanesi olan Filistin’in dünyayla tek bağı olan Refah’ta soykırım yaşanıyor" dedi.




Kaynak: İHA




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YAŞAM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY

1

 

 

Murat Vakitçi 

Yazılarını Oku 

Köşeli-Yorum

Gündeme Dair

   

 

 

Kod Adam 

Yazılarını Oku 

Kod Sanattır

Teknoloji Dünyasında Yeni Gelişmeler

 

 

 

Leman Can 

Yazılarını Oku 

İş İnsanı - Yazar

Gündeme Dair

 

SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI