Bugun...



Tekirdağda Nefes Kesen Görüntüler: Rehine Kurtarma, Dövüş Ve Köpekli Saldırı

Tekirdağ’da özel ve engelli vatandaşların askerlik hasretini gidermek amacıyla düzenlenen temsili yemin töreninde komandoların rehine kurtarma, dövüş sanatları ve suçlunun köpeğin yardımıyla yakalanmasına yönelik yapılan gösteriler nefes kesti.

facebook-paylas
Tarih: 16-05-2024 17:30

Tekirdağda Nefes Kesen Görüntüler: Rehine Kurtarma, Dövüş Ve Köpekli Saldırı

Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığınca askerlik yapamayan, askerlik hasreti çeken, asker çağına gelmiş fakat askerlik yapamayan özel ve engelli bireyler için "Temsili Askerlik Uygulaması" çerçevesinde yemin töreni düzenlendi.

Yemin töreni öncesinde jandarma komandolar tarafından günlük yapılan uygulamalar ve operasyonlarla ilgili senaryo gereği gösteri yapıldı. İlk etapta düzenlenen rehine kurtarma operasyonunda bir keskin nişancı, kırsal alanda kendini fark edilmez hale getiren kamuflajı ile yüksek bir yerde mevzi alırken, diğer komandolarda rehinenin tutulduğu evin kapısını koçbaşı ile kırarak adrese girdi.

Nefes kesti

Adrese giren ekipler, bölücü terör unsurlarını etkisi hale getirdikten sonra senaryo gereği rehinenin oturtulduğu yerde herhangi bir patlayıcı maddenin olup olmadığını kontrol ederek rehineyi kurtarmış oldu. Senaryo gereği düzenlenen rehine kurtarma operasyonu başarıyla tamamlanırken gösteriler adeta nefesleri kesti.

Çelik dişlerden kurtulamadı

Devamına yapılan gösterilerde senaryo gereği komandolardan kaçan şüpheli bir araç jandarma köpeği ile sayesinde yakalandı. Sözde suçlu jandarma köpeğinin çelik gibi dişlerinden kurtulmayı başaramadı. Bu gösteri de başarıyla tamamlanırken jandarma komandolar tarafından devam eden gösterilerde gerçeğini aratmayan dövüş sanatı da sergilendi. Daha sonra özel ve engelli bireyler için düzenlenen yemin töreni ile devam etti.

Yenice Mahallesi’nde bulunan Yıldırım Kışlası’nda askeri üniforma giyen ve hazırlıklarını tamamlayan engelliler, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ay yıldızlı Türk bayrağına el basarak ant içti. Vali Soytürk ve diğer protokol üyelerinden terhis belgelerini alan engelliler, bir günlüğüne asker olmanın sevincini yaşadı.




Kaynak: İHA




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ASAYİŞ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY

1

 

 

Murat Vakitçi 

Yazılarını Oku 

Köşeli-Yorum

Gündeme Dair

   

 

 

Kod Adam 

Yazılarını Oku 

Kod Sanattır

Teknoloji Dünyasında Yeni Gelişmeler

 

 

 

Leman Can 

Yazılarını Oku 

İş İnsanı - Yazar

Gündeme Dair

 

SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI