Bugun...



Leman Can Kimdir?


facebook-paylas
Güncelleme: 22-09-2023 22:40:38 Tarih: 06-08-2023 09:51


Leman Can 1966 yılında başkentimiz Ankara’da asker bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Babasının askeri personel olması sebebi ile çocukluğu Anadolu’nun değişik şehirlerinde geçti. Yaşadıkları bölgelerin insanlarını tanıma ve birlikte vakit geçirme fırsatı yakaladı. Orta okul ve lise eğitimini Çorlu’da tamamladı. Bu sırada yaşadığı birçok bölge insanını yakından tanıma ve onlarla zaman geçirme fırsatını yakaladı. Babasının tayini ile geldikleri Tekirdağ Çorlu’da orta ve lise eğitimine devam etti. Daha sonra tanıştığı Kazım CAN ile burada hayatını birleştirdi ve bir kız evlat sahibi oldu.

Profesyonel olarak ticaretle uğraşmaya başladı. Ev eşyaları satan bir mağaza açtı daha sonraları madencilik, sigorta acenteliği, Kep yazılımı gibi şirketlerin ortağı ve sahibi oldu. Başarılı iş yaşamının yanında uzun yıllardır sivil toplum kuruluşlarında çalışmaya da önem verdi.

Yerel gazetelerde uzun yıllardır köşe yazarlığı yapan, günlük siyasi gelişmeleri, sevgiyi ve daha iyi bir yaşamı yazan; Leman Can’ın yazılarının yer aldığı SERZENİŞ adlı bir de kitabı bulunuyor. Ülkemizin hak ettiği şekilde yönetilmesi için uzun yıllardır mücadele eden Leman Can kendi ve eşinin ailesinde aktif siyasette bulunulması sebebi ile genç yaştan itibaren siyasete ilgi duydu.

Daha önceki yıllarda Çorlu Belediye Başkan adaylığının yanında 25 ve 26’ncı dönem milletvekili seçimlerinde aday adayı oldu. Son olarak 2019 yerel seçimlerinde CHP Marmara Ereğlisi Belediye başkan adayı oldu. Yıllar sonra eğitimine kaldığı yerden devam eden Leman Can hali hazırda Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi dördüncü sınıfında öğrenimine devam etmektedir.

 

Çok sevdiği biricik kızından Leyla isminde kız torun anneannesidir.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Leman Can Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY

1

 

 

Murat Vakitçi 

Yazılarını Oku 

Köşeli-Yorum

Gündeme Dair

   

 

 

Kod Adam 

Yazılarını Oku 

Kod Sanattır

Teknoloji Dünyasında Yeni Gelişmeler

 

 

 

Leman Can 

Yazılarını Oku 

İş İnsanı - Yazar

Gündeme Dair

 

SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI